28 Ocak 2009 Çarşamba

Ensemble,C'est tout



Uzun bir süredir peşine düştüğüm ve hiç bir filmini kaçırmamak için kitapçı kitapçı dolaştığım iki ünlü oyuncunun sonunda ortak bir filmini buldum! Kim mi bunlar? Her ikiside Fransa'nın son yıllarda atağa geçen iki genç oyuncusu olan Audrey Tautou ve Guillaume Canet. Audrey Tautou denince hepimizin ilk aklına gelen "Amélie" filmindeki o garip ama tatlı kız oluyor. Guillaume Canet ise "Jeux d'enfants" 'dan aklımıza kazınan hem oyuncu hemde yönetmen olan ünlü isim.


Ensemble, c'est tout' yu izledikten sonra aklımda oluşan ilk izlenim "İşte tipik bir Fransız yapımı!" oldu. Ama tabii ki filmde bundan çok daha fazlası mevcut. Öncelikle film, son yılların ünlü yazarı Anna Gavalda'nın kitabından sinemaya aktarılmış. Anna Gavalda'nın daha önceki kitaplarından da yola çıkarak filminde temel taşını "ilişki" olgusunun oluşturduğunu söyleyebiliriz. Tabii hepsi ilişkilerle sınırlı değil. Film 30'lu yaşlarında birbirinden farklı üç kişinin hayatlarının nasıl kesiştiğini, hatta bu farklı karakterlerin bile aslında paylaşacak bir çok ortak noktalarının ortaya çıktığını bizlere sunuyor. Camille (Audrey Tautou) hayatta yaşadığı bazı zorluklardan ötürü çevresine karşı bir duvar örmüş genç bir ressamdır, aynı apartmanda oturduğu çok iyi bir aileye mensup, kendine güveni olmayan Philibert ile arkadaş olurlar. Öyleki, Philibert'in iyi niyeti ve nazikliği bu ikiliyi aynı evin içinde yaşamaya kadar götürecektir. Fakat onların haricinde onlarla aynı evi paylaşan huysuzluğu, umursamazlığı ve sıkıntılarıyla ünlü aşçı Franck (Guillaume Canet) Camille'le anlaşmakta zorluk çekecektir. İkilinin arasındaki sürtüşme zamanla onları "bi araya" getirecektir.


Hayatta olmaz dediklerimiz, hiç beklenmedik olaylarla bizleri bir araya getiriyor ve aşk her yaraya merhem olmaya devam ediyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder